Сумата на избраната застраховка изцяло зависи от рисковете, които Ви заобикалят

car insurance

Как да сметнем точно колко плащаме за премийни вноски

Държавният пазар на застраховане все така се разраства, при положение дори и в текущите условия на икономическа криза се вижда бум на премийните приходи както при общото, също и при застраховка живот. Дали също споменатото означава, че финансовото образование на жителите в държавата ни се е покачила? Всъщност е възможно и да е така. Истина е дори, че повечето българи си закупуват застраховки в условие, че нямат някакъв друг изход. Ако наистина карате кола без текуща Гражданска отговорност например, рискувате не само солидно нарушение, също така и да ви отнемат документа за шофиране. А ако наистина можете да убедите някоя банка да ви даде кредит, бихте могли да се сбогувате с плановете си, в случай, че не застраховате заложеният си дом, или физическото здраве и бъдещите си приходи. Жителите, които не са накарани от подобна неприятна ситуация също много рядко стъпват на прага на застрахователен агент. Много са тези, които през техния живот нито веднъж не са си вземали застраховка.

Много домакинства си мислят, че, докато само намират приходи да платят текущите си такси, би било лукс да да мислят за други разходи по застраховане на имота или здравето си. Само една от причините да очакват високи премийни вноски е, че те не са на „ти“ с конкретната работа на дружествата за застраховане и начините за определяне на цените. Ако сключва договор с вас, главен фактор става водещ за фирмата – риска, които се поема. В някои случаи той може спокойно да е толкова висок, че реално не е възможно да си вземете застрахователна полица на никаква цена. Например, ако живеете в квартал, застрашен от много природни бедствия, е адски възможно никоя застрахователна агенция да не желае да покрие апартамента ви срещу настоящата реална опасност.

От друга страна, ако фирмата прецени, че този риск, обвързан с вашия договор е минимален, вноските, които дължите да са толкова ниски, и да си ги позволите лесно даже и с минималния си бюджет. Но как застрахователните компании пресмятат риска при различните продукти и услуги? Макар че са установени много специфични различия, има някои съществени правила, към които се придържат представителите на сектора по целия свят.

намерете всичката информация
zastrahovai.se